Zoete aardappel kopen

Het is soms moeilijk te zien welke zoete aardappelen de beste zijn. Waar moet je allemaal op letten als je zoete aardappelen gaat kopen?

Zoete aardappelen komen in allerlei vormen en groottes voor. Sommige zijn ontzettend groot terwijl andere weer heel klein zijn. Het lijkt soms moeilijk om de juiste keuze te maken! Lees verder voor 3 goede tips om goede zoete aardappel te kopen.

3 Tips om de perfecte zoete aardappel te kopen

De juiste zoete aardappel koop je als je onderstaande tips in het achterhoofd houdt.

Drie soorten zoete aardappelen
  1. Laat je niet verleiden door de grootte
    De lekkerste zoete aardappel past net niet in 1 hand. Soms zie je enorme zoete aardappelen, maar die zijn meestal niet zo lekker. De hele grote hebben vaak wat minder smaak.
  2. Voel het gewicht
    Neem de aardappel altijd even in je hand. Voel het gewicht. De aardappelen die zwaar zijn in vergelijking met hun grootte zijn, zijn het lekkerst!
  3. Inspecteer de schil
    Bekijk de aardappel langs alle kanten. De lekkerste zoete aardappelen hebben weinig ogen. Ogen in een aardappel zijn die kleine putjes waar uitlopers uit kunnen groeien. Verder heeft de aardappel geen beurse of rotte plekken. Een aardappel met rotte plekken is vies en niet meer te eten!

Waar koop je zoete aardappelen?

Zoete aardappelen kan je op meerdere plaatsen kopen. Als je vaker zoete aardappelen gaat kopen, zul je merken dat het niet heel moeilijk is om ze te vinden. Zoete aardappelen kan je in elk geval altijd in Aziatische winkels kopen. Ze zijn ook op de markt te koop. Het is dan even goed kijken en zoeken, maar uiteindelijk tref je een kraam waar ze verkrijgbaar zijn. Meestal heb je dan de keuze uit de oranje of de witte zoete aardappel. De witte zoete aardappel is ook bijna altijd te vinden in de grote supermarkten.