Zoete aardappel uit de magnetron

Zoete aardappel uit de magnetron is een versnelde versie van de gepofte zoete aardappel uit de oven. Prima voor als je beperkt tijd hebt!

De bereidingstijd van gepofte zoete aardappelen is ongeveer 45 minuten. Als je hier geen tijd voor hebt, kun je aardappelen ook in de magnetron poffen! Het zal dan slechts 10 tot 15 minuten duren voordat ze gaar zijn! Hieronder staat in volgorde wat je allemaal moet doen om de zoete aardappel in de magnetron te bereiden.

1) Was de zoete aardappelen en droog ze af

Voordat je de aardappelen gaat gebruiken, moeten ze eerst grondig gewassen worden. Was ze door ze met een borstel onder stromend water te schrobben. Dep de aardappelen daarna droog met een papieren handdoekje.

2) Prik gaatjes met een vork

Prik op verschillende plaatsen kleine gaatjes in de aardappelen. Het gemakkelijkst gaat dit met een vork.

3) Pof de aardappelen in de magnetron op vol vermogen

Leg de aardappelen in de magnetron. Stel de magnetronfunctie in op het hoogste vermogen. Laat de aardappelen ongeveer 5 minuten garen. Draai dan de aardappelen om en stel de magnetron weer in op het hoogste vermogen. Laat de aardappelen nog eens 5 minuten garen.

De aardappel is gaar wanneer hij zacht is van binnen. Dit kun je voelen door er met een mesje of vork in te prikken.

4) kruid de aardappelen en serveer direct

Haal de zoete aardappelen uit de magnetron en leg ze op een bord. Snijd dan met een scherp mesje een kruis in het midden van de aardappel. Pak een papieren handdoekje en druk hiermee, met je duim, in het midden van het kruis. Maak de opening nog wat wijder met een vork.

Voeg een snufje kaneel en wat boter in de opening van de aardappel. Strooi er nog wat peper en zout overheen en serveer direct.

Heb je meer tijd?

Als je genoeg tijd hebt om aardappelen te poffen, kun je dat het beste doen in de oven. De schil zal dan knapperiger zijn en de aardappel behoudt beter zijn smaak. Lees in Gepofte zoete aardappel hoe je zoete aardappel in de oven poft.  Maarja, bij tijdsgebrek is de gepofte aardappel uit de magnetron een goed alternatief!